Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

Hogyan tisztítsd az irodai munkafelületeket ?

Hogyan tisztítsd az irodai munkafelületeket ?

Függetlenül attól, hogy otthonról dolgozunk vagy a munkahelyünkön továbbra is kiemelten fontos, hogy a munkaállomásainkat – különösen ha másokkal közösen használjuk – tisztán tartsuk és rendszeresen fertőtlenítsük.  A naponta használt elektronikai készülékeket is fertőtleníteni szükséges, melyekkel a leggyakrabban érintkezünk, például számítógépeket és mobiltelefonokat, megszabadítva az estleges kórokozóktól, baktériumoktól, vírusoktól. Az olykor hosszadalmas folyamatot megkönnyítheti, ha kiváló minőségű, praktikus termékeket használunk.

A munkaterületek gyors megtisztításához és fertőtlenítéséhez a nedves tisztítókendők azonnali és hatékony segítséget jelentenek. Érdemes antisztatikus hatású törlőkendőt használni, amely segít meggátolni a műanyagok elektromos feltöltődését, különös tekintettel a monitorokra, vagy éppen a fülhallgatókra.

Tisztítás előtt kapcsolja ki és húzza ki a készülékeket, távolítsa el az akkumulátort vagy a cserélhető elemeket, és várjon néhány percet, amíg kihűlnek. Ha valamelyik eszköz tisztítására vonatkozó kérdése van, olvassa el a gyártó által mellékelt útmutatót.

 A munkaasztalt vagy íróasztalt univerzális nedves törlőkendőkkel érdemes letisztítani, melyek használata után kellemes illatot eredményeznek.

Ha az asztalunk vagy székünk hagyományosan fából készült akkor olyan törlőkendőt érdemes választanunk, amely a por és egyéb szennyeződések eltávolítása mellett ápolja is a fa anyagát.

Tudtad?

Egy okostelefon felületén akár harmincszor annyi baktérium lehet, mint egy WC-ülőkén? Ezért is elengedhetetlen, hogy ezeket naponta fertőtlenítsük. Erre a legegyszerűbb az univerzális fertőtlenítő törlőkendő használata, amely a baktériumok 99,9%-át elpusztítja. A billentyűzet, az egér, egérpad felületét is érdemes fertőtlenítőszert tartalmazó kendővel áttörölni.

A tiszta higiénikus környezet segíti, hogy nap mint nap kiegyensúlyozottan üljünk le a feladataik elé, ráadásul közérzetünket is pozitívan befolyásolja.

 

 

Keresés