Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

Érzékeny bőr - fókuszban a babák

Érzékeny bőr - fókuszban a babák Amikor egy családba kisbaba érkezik, a szülők legjobb tudásuk szerint próbálnak mindent megadni neki. Körültekintően választanak kis ruhákat, kozmetikumokat, bébiételeket és játékokat.

Otthonunkban használt mosószerekkel, tisztítószerekkel érintkezik a bőrünk, ami által ezek a vegyi anyagok ugyan kis mennyiségben, de bejutnak a szervezetünkbe. Az adott vegyszer fajtájától függően ez a későbbiekben akár hormonális, légúti, vagy pl vérrendszeri problémákat okozhat. Ezért érdemes a környezetünket minnél inkább káros vegyszerektől mentesíteni.

Amikor viszont kisbaba érkezik, minden javaslat fokozottan érvényes, a vegyi anyagok már a kismamára is hatnak, így a döntést érdemes már ilyenkor meghozni, lecserélni a háztartásban a mosószereket, tisztítószereket.

A nők és a babák veszélyeztetettebbek, mint a férfiak. Ennek okai biológiai és társadalmi jellegűek. Mivel a takarítási, mosási feladatok javarészt a nőkre hárulnak, így ők többször vannak kitéve annak, hogy belélegezzék a vegyianyagok gőzét és bőrön át is többször érintkeznek ilyen káros anyagokkal. A nőknek több zsírszövetük van, mint a férfiaknak, abban több vegyi anyag tud felhalmozódni, tárolódni. A várandósság és a változókor alatt pedig szervezetük sokkal sérülékenyebb.

A magzati korban lévő szervezet mondhatni semmilyen szinten nem képes még ellenállni, de az anya szervezete védelmet jelent. Bizonyos káros anyagok azonban átjutnak a méhlepényen is, így a várandós anyák felelőssége még nagyobb. Kikerülve a biztonságot adó anyaméhből, a fejlődésben lévő gyermekek szerveit még jobban megterhelik a vegyi anyagok származékai, hiszen az ő méregtelenítő szerveik még nincsenek úgy kifejlődve, mint egy felnőtté.

A kisbabák a földön csúszva, a gyermekek a földön játszva sokkal többet érintkeznek pl. azzal a bevonattal, amit a felmosószerek képeznek a padlón. Sokkal inkább ki vannak téve emiatt a vegyszerek okozta káros hatásoknak.

Nem mindegy hát, hogy milyen tisztítószereket használunk otthonunkban és az is fontos, hogy ruhájukat milyen mosószerrel mossuk.

A ruhán vízzel való öblítés után is találunk mosószer maradványokat. Az öblítők illata is hetekig érződik még a kimosott ruhán. Ez bizony úgy lehetséges, hogy ezek az agresszív részecskék a ruhán maradnak, amivel érintkezik a bőrük nap, mint nap.

A mosószerek esetén érdemes egy különösen káros összetevőre felhívni a figyelmet. Ez a fenol, ami  a mosószerek fő alkotóeleme. Olyannyira mérgező, hogy a hiperérzékeny emberek már kisebb adagoktól is komoly mellékhatásokat tapasztalhatnak. 

 Weboldalunkon található bio, és öko mosószereket és tisztítószereket jó szívvel ajánljuk akár gyerekek, babák környezetében is használhatóak.

Babák esetében még a szokottnál is nagyobb óvatosságot igényel a választás, ilyenkor érdemes akár illatmentes termékeket is választani. A termékekben található illatanyagok mind természetes, esszenciális olajok, azonban a babák érzékeny bőre még ezekre az anyagokra is érzékenyebben reagálhat.

A Sodasan  BIO Sensitive és az Ecover Zero termékek biztosan megfelelő választás.

Tartalomhoz tartozó címkék: érzékeny bőr mosás sensitive zero

Keresés