Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tudj meg mindent a verejtékezés természetes folyamatáról és okairól

Mentes Drogéria
2020. 05. 08. 14:18:00
Tudj meg mindent a verejtékezés természetes folyamatáról és okairól

Az izzadás vagy más szóval verejtékezés egy teljesen normális és egészséges folyamat, szüksége van rá a szervezetünknek. Már pár hónappal a születés után elkezdődik és egészen életünk végéig tart.

 

Mi az oka?

Fő funkciója, hogy lehűtsük vele magunkat, azaz ez a testünk természetes hőszabályozó rendszere. Az agyalapi mirigy szabályozza a folyamatot, jeleket küld a testünkben található több mint 3 millió mirigynek, hogy bocsássanak ki izzadságot. Ahogy ez a folyadék elpárolog a bőrünkről, csökken a testhőmérsékletünk. Az izzadás során testünk akár 10-14 liter izzadságot is képes termelni naponta, ezért erőteljes izzadásnál nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék pótlása.

Az izzadásra úgy is tekinthetünk, mint a testünk természetes hűtő rendszere. Amikor melegünk van a testünk izzadni kezd és ezáltal lehűt bennünket.

Ha mozgásban vagyunk, a testünk hőmérséklete magasabb lesz. Az izzadás segítségével a testünk megszabadul az extra hőtől.

Az érzelmek, köztük például a stressz is kiválthatja az izzadást. Ha zavarban vagyunk, idegesek vagy mérgesek vagyunk, akkor felszabadul a testünkben az adrenalin, melynek hatására izzadni kezdünk.

 

Ezen kívül még egyéb tényezők is közrejátszhatnak abban, ha izzadunk:

- csípős vagy fűszeres ételek fogyasztása

- gyógyszerek vagy sebészeti beavatkozások mellékhatása

- betegség, amikor a testünk küzd a fertőzés vagy a láz ellen

- hormonális változás: menopauza, terhesség, menstruáció vagy pubertás

 

Miért van az izzadságnak szaga?

Az izzadság mindenki által jól ismert kellemetlen szaga nem az izzadásból ered, hanem a folyamat közben a testünkön élő baktériumok okozzák.

A természetes dezodorok nem gátolják az izzadás folyamatát, hiszen azt ahogy az előbbiekben leírtunk szüksége van a szervezetünknek, hanem a kellemetlen szagok ellen hatnak olyan módon, hogy meggátolják ezeknek a baktériumoknak az elszaporodását.

A Pur Eden deo spray és deo roll-on termékek több mint 99%-a természetes eredetű és több mint 40%-a organikus eredetű.

Nem módosítja a természetes izzadási folyamatot, hanem semlegesíti a kellemetlen szagokat.

  • Stabil és kémiailag semleges
  • Nem irritálja a bőrt: könnyen eltávolítható a bőrről (zuhanyozással)
  • A molekulák túl nagyok ahhoz, hogy a bőr rétegén átjussanak: a bőr felszínén marad és szabályozza a verejtékezést

Skandináv növényi hatóanyagokban gazdag, amelyek egyedülálló antioxidáns tulajdonságaikról ismertek a világon, és képesek túlélni a szélsőséges éghajlati viszonyokat is.

A termékek összetétele mellett a környezetvédelem is fontos, ezért a spray deo termékek hajtógáz mentes, pumpás kivitelben készülnek.

Érzékeny bőrre - Skandináv pamutkivonattal, valamint cukorban, polifenolokban és ásványi anyagokban gazdag, melynek köszönhetően egy valódi kozmetikai védelem a bőrnek. Speciális érzékeny bőrre fejlesztett összetétel. Szabályozza az izzadást anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Hosszan tartó védelem - A sarkvidéki bogyóknak köszönhetően, vitaminokban és polifenolokban gazdag, ez a dezodor megfelel a bőr alapvető szükségleteinek. Szabályozza az izzadást anélkül, hogy eltömítené a pórusokat, semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Keresés