Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tippek a lakás egészséges takarításához

Tippek a lakás egészséges takarításához Néhány praktikus tipp, hogy még egyszerűbb és egészségesebb legyen a takarítás.

Néhány praktikus tipp, hogy még egyszerűbb és egészségesebb legyen a takarítás.

Mire figyeljünk az összetevő lista kapcsán vásárláskor?

A lakás, ház kemény felületeinek tisztításához gyakran alkalmaznak a háziasszonyok fertőtlenítőszereket. Feleslegesen. Nagyon ritkán indokolt a fertőtlenítés. Még a konyhában és a WC-ben is biztosítható megfelelő gyakoriságú és minőségű normál (nem fertőtlenítéses) tisztítással az egészséges higiénia.

Azon kívül, hogy a steril környezet alapvetően nem egészséges, még az is potenciális veszély a fertőtlenítés kapcsán, hogy a hagyományos (vegyszeres) fertőtlenítőszerek jelentős része veszélyes hatóanyagokat tartalmazhat. 

Ha tisztítószert vásárolsz, akkor olyat vegyél, ami…
– oldószeres alapú helyett vízbázisú,
– kőolajszármazék helyett növényi alapú terméket
– ásványi sav (pl. hipó, sósav) helyett természetes savat (pl. citromsav vagy ecet).

Konyha takarítása

A konyha az egyik legnagyobb lehetséges baktériumforrás, hiszen nyers hússal, romlandó alapanyagokkal dolgozunk, ráadásul mindez könnyen okozhat bakteriális fertőzést egy vizes környezetben. Túlzott takarításra azonban nincs szükség, inkább a rendszerességen van a hangsúly. Ha folyamatosan rendben tartjuk a konyhapultot, padlót és a használati eszközöket nincs szükség agresszív tisztítószerekre sem. Az Ecover mosogatószerek és felülettisztítók élelmiszer biztosak, így minden felületen biztonsággal használhatjuk.

WC-tisztítása

Mindennapos, rendszeres WC-tisztításra használj normál öko WC-tisztítót, mely az egyik legtermészetesebb tisztító hatású anyagot, citromsavat tartalmaz, mellette kellemes illata is van.

Amikor nagyobb takarítás van terítéken, akkor egy teáskanálnyi (klórmentes) Ecover fehérítő mosószeradalékot keverj el egy kis vízzel, majd ezzel kend körbe gondosan a WC-t. Hagyd az oldatot hatni egész éjszaka, csak másnap reggel öblítsd le! A WC csillogni- villogni fog.

Fürdőszoba takarítása

A fürdőszoba legnagyobb ellensége a vízkő és az esetleges penész megjelenése. Az Ecover vízkőoldó és fürdőszobai tisztítószerek használata pumpás kiszerelésüknek köszönhetően kényelmes és gyors. Kíméletes növényi alapú összetételének köszönhetően nem tartalmaz  egészségre káros anyagokat.

Gránátalma-lime nedves tisztítókendő - minden felületre

Minden felületen gyorsan bevethető a multifunkcionális törlőkendő, mely növényi alapú tisztító hatással rendelkezik, a kendő anyaga pedig teljes mértékben biológiailag lebomlik. Használható konyhai és fürdőszobai kemény felületekre, beleértve az élelmiszer-előkészítő területeket is.
Alkalmazható: etetőszékekhez, hűtőszekrényhez, szemetesekhez, mosogatóhoz és konyhapulthoz, csapokhoz, WC ülőke és környékére stb.

Keresés