Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

Otthoni fertőtlenítés gyorsan, praktikusan

Otthoni fertőtlenítés gyorsan, praktikusan

Az őszi – téli járványos időszakban tanácsos otthoni higiéniai és fertőtlenítési óvintézkedéseket tenni. Környezetünk megfelelő tisztán tartása elengedhetetlen a kintről hozott kórokozókkal szemben, amelyek több óráig, de akár napokig is hajlamosak a felületeken és tárgyakon megtapadni.

Vizsgáljuk meg, hogy milyen kritikus területeket találunk, melyek a kórokozók számára melegágyat jelentenek. A legfontosabb gócpontok azok a helyiségek, ahol a leggyakrabban tartózkodunk, különös tekintettel a fürdőszobára, a konyhára. Belépés után azonnal mossa meg a kezét és hagyja a cipőjét az előszobában, hogy a fertőzés ne tudjon a padlón keresztül tovább terjedni.

 

 

Ezek mellett kiemelt figyelmet kell fordítani az alábbi kritikus pontokra, amelyeket ugyancsak rendszeresen kell fertőtleníteni a felületnek és az anyagnak megfelelő termékekkel. Bizonyított tény, hogy a toalett és környéke az otthonunk legszennyezettebb területe, mivel itt található a legtöbb baktérium. Érdemes ügyelni a fürdőszobai csaptelepekre is. A fürdőnél maradva a fogkefék és a fogmosópoharak is kiemelt mennyiségű kórokozót tartalmaznak. Elsőre talán furcsán hangozhat, de a súrolószivacsok és konyharuhák szintén ugyanannyi mikroorganizmust tartalmazhatnak, mint a WC-csészék.  

 

 

 

Konyhai gócpontok

A konyhai munkapult és a mosogató pedig akár ezerszer több kórokozót is tartalmazhat, mint a fürdőszobai mosdókagyló, pedig ügyelnünk kell rá, hiszen érintkezik az általunk elfogyasztott élelmiszerekkel. A kilincsek, lépcsőkorlátok, villanykapcsolók és az ajtógombok nagy mértékben hozzájárulnak az influenza és más légúti vírusok terjedéséhez.

 

A mindennapi környezetünkben lévő technikai eszközök távirányítók, mobiltelefonok, számítógép, billentyűzet, egér elősegíti a mikroorganizmusok elszaporodását. S ne feledkezzünk meg a babajátékokról sem, melyek fertőtlenítése évszaktól függetlenül mindig kiemeleten fontos feladat, hogy eltávolítsuk az esetleges kórokozókat.

Legyenek mindig kéznél a Presto háztartási neves tisztítókendők, melyekkel minden felületet gyorsan és hatékonyan megtisztítható, hogy a takarítás után magadra is jusson időd!

 

 

 

A Presto termékek teljes listáját itt találod:  https://mentesdrogeria.hu/haztartas-226/takaritas-178

 

Keresés