Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom
Menü

Ecover

Ön itt jár: Kezdőlap >

Ecover

Bemutatkozunk

Az ECOVER a világ egyik legnagyobb öko tisztítószer- és mosószergyártója. A cégnek sikerült megvalósítania a sokaknak paradoxnak számító célkitűzést: az otthonunk tisztán tartása hatékonyan, környezetbarát, egészség kímélő módon és – nem utolsó sorban – kényelmesen.

A természet ereje

Ha természetes anyagokkal is ugyanazt el lehet érni a háztartási munkában, mint kemikáliákkal, akkor miért választanánk a vegyszereket? Hosszú kutató munka után az ECOVER-nek sikerült megtalálnia azokat a növény és ásványi alapanyagokat, amelyek tökéletes alternatívái a hagyományos, nem zöld mosószerek és tisztítószerek, személyi higiéniai termékek hatóanyagainak. A természetes alapanyagoknak köszönhetően a termékek nem allergének, és a környezetet is kímélik. Nemcsak a termék maga, de  annak csomagolása is környezetbarát – a kupaktól a flakonig, címkéig minden újrahasznosítható, ráadásul alacsony energia-felhasználással.

 

A termékek részben a növényi alapú műanyag flakonba kerülnek, mely egy forradalmi technológiával készül: 75%-ban cukornádból, 25%-ban újrahasznosítható műanyagból. A cukornád, mint alapanyag jóval környezetbarátabb megoldás, mint a hagyományos  kőolaj alapú flakongyártás.

A cég folyamatosan fejleszt és megújul, így a termékek csomagolása is folyamatos fejlődésen megy keresztül. A legújabb technológiával készült flakonok a 100%-ban újrahasznosított műanyagból készülnek, melyek a használatot követően ismételten újrahasznosíthatóak.

Jelenleg  40 országban forgalmazzák az Ecover-termékeket. Összesen 35 féle terméket gyártanak Európában(!) , a cég öko gyáraiban (Belgiumban, Svájcban és Észak-Franciaországban). Állatkísérleteket természetesen nem végeznek. A gyártás az EU-s szabványok szigorát felülmúló szabályozás mellett folyik.

Mindig egy lépéssel a világ előtt

Az Ecovert az innovatív gondolkodás vezérli a kezdetektől fogva. Mikor Frans Bogaerts (egy szappangyárban dolgozó belga kutató) évtizedekkel ezelőtt elhatározta, hogy megalkotja a világ első vegyszermentes mosószerét, még nem volt közismert a foszfát természetes vizekre gyakorolt káros hatása. A próbálkozásait siker koronázta, és 1980-ban megalapította az Ecovert, amely piacra dobta a világ első foszfát-, perborát -mentes mosóporát.

A ’90-es években gazdasági nehézségek következtek, amit befektetőkkel sikerült áthidalni. 1999. óta az Ecover tulajdonosa egy svéd (de dán származású) üzletember, Jörgen Philip-Sörensen családja. Az úriember – aki sajnos 2010-ben elhunyt – az Ecovert a zöld mosószer és tisztítószer piac csúcsára juttatta.

Az Ecover több mint termékeket gyártó nagyvállalat. A cég a környezettudatosságot hirdető gondolkodás élharcosa is egyben. A legnagyobb büszkeségük a világ első ökológiai gyára, ami Malle-ban épült (1992-ben), Belgiumban. Az építés során a következő szempontokat vették figyelembe: a lehető legkevesebb életteret vegyék el az élővilágtól, minél kevesebb energiát használjanak a fenntartáshoz.  Az újrahasznosított anyagokból épült gyárban az esővíz hasznosításával működtetik a mellékhelyiségeket, zuhanyzókat. A természetet részben úgy próbálták kárpótolni az elvett élettérért, hogy a tetőre 6000 nm-nyi felületen zöld növényzetet telepítettek, amelyen most már nemcsak növények találhatók, de madarak is fészkelnek.

Az Ecover nevéhez fűződik az 14001 ISO szabvány bevezetése is. (Ezen ISO szabvány szerint a környezetközpontú irányítási rendszer célja, hogy ellenőrzés alatt tartsuk a környezetterhelést, megelőzzük a környezetszennyezést és a cég igazi zöld vállalatként működjön.)

A környezetvédelemért végzett munka miatt az Ecover jó néhány elismerésben részesült, talán a legkiemelkedőbb az ENSZ környezeti díja, amit 1993 nyarán nyert el. (A szóban forgó díj az UNEP – Egyesült Nemzetek Környezete Program – „A Föld 500 legnagyobb környezetvédője” cím.)

Az Ecover cég hivatalos, nemzetközi weboldala: http://www.ecover.com/

 

 

 

 

 

 

Rendezés:

Keresés