Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bőrápolás értékes aloe verával

Bőrápolás értékes aloe verával Kevesen tudják, hogy az aloe nemzetségbe több mint 300 faj tartozik. Az orvosi aloét (aloe verát) nagyon régóta használják gyógyításra. Elsősorban égési sérüléseknél, vagy a bőr gyógyulási folyamatainak felgyorsítása érdekében hívták segítségül a növényt, de emésztési problémáknál is sokszor alkalmazták. (Az aloénak lándzsás, húsos, nagy levelei vannak, amelyek fél méterre is megnőhetnek.

Kevesen tudják, hogy az aloe nemzetségbe több mint 300 faj tartozik. Az orvosi aloét (aloe verát) nagyon régóta használják gyógyításra. Elsősorban égési sérüléseknél, vagy a bőr gyógyulási folyamatainak felgyorsítása érdekében hívták segítségül a növényt, de emésztési problémáknál is sokszor alkalmazták. (Az aloénak lándzsás, húsos, nagy levelei vannak, amelyek fél méterre is megnőhetnek. Évelő növény. Letört levelei újranőnek. Érdekes tény: a gyógyító nedv kinyerésével várni kell a növény 4-5 éves koráig, mert addig csak mérgező anyagot termel. A közismert értékes, kocsonyás anyag a levél belső részében található.)

Az aloe vera jótékony hatása azonban nem korlátozódik bőrproblémákra. Bevethető a mindennapi tisztálkodási rutinunk során is. Legyen az akár egy frissítő reggeli tusolás, vagy egy kényeztető esti kádban való lazulós fürdés. A tisztítás mellett ebben a mindennapi tevékenységünkben a bőrünk táplálásának és hidratálásának is nagy szerepe van, hiszen a kíméletesen megtisztított, üde és puha bőr érzése meghatározza a komfortérzetünket a nap hátralévő részére. 

Az aloe vera az egyik leghatékonyabb bőrápoló hatóanyag a termékeinkben, az aloe pozitív bőrápoló hatásai sokrétűek. Hatékony bőrnyugtató, hidratáló és gyulladáscsökkentő hatása is jelentős. Az Equilibra termékek minőségiek, és magas arányban tartalmaznak hidegen kinyert és stabilizált aloét. Az Equilibra aloe vera szilárd szappan 10%, a krémtusfürdő pedig 20% aloe vera kivonatot tartalmaz.

Az aloe vera termékeink közül az egyik leghatékonyabb ápoló termék, a funkcionális Dermo Gél, mely 98%-os aloe vera gélt tartalmaz, mely napozás, háztartási égési sérülések, horzsolások esetén is használhatóak, a bőrt ért irritáció esetén gyors megnyugvást hoz.

Keresés